NLFREN日本語PY中文
  • Geschiedenis
  • De Stad Brugge

Meer dan 7 eeuwen productie van sieraden
in Brugge.

Reeds in 1370, werden ruwe diamanten verkocht in Brugge, lang voor Antwerpen of Amsterdam. 

In de 15de eeuw werd het diamantslijpen, met behulp van diamantstof op een draaiende schijf, uitgevonden in Brugge door de plaatselijke goudsmid Lodewijk van Berquem.

Het hof van de hertogen van Bourgondië maakte dat de luxe-industrie in Brugge - inclusief die van de sieraden - floreerde.

De eerste diamanten verlovingsring
De eerste diamanten verlovingsring werd door keizer Maximiliaan I aan hertogin Maria van Bourgondië gegeven.
De hertogen van Bourgondië  hadden hun hof in het centrum van Brugge.

De traditie van sacrale kunst in Brugge
Naest de creatie van sieraden voor de profane instanties van hertogen, koningen en keizers, leverden de lokale juweliers ook aan de Kerk juwelen, gouden en zilveren voorwerpen voor de sacrale rituelen.

  Brugge

De Stad Brugge

Brugge is de belangrijkste toeristische attractie in Vlaanderen / België, vanwege de ongereptheid van de middeleeuwse stad. Jaarlijks brengen tussen 4 en 5 miljoen mensen een bezoek aan Brugge.

De sfeer van de stad Brugge is legendarisch, de grachten, die tijdens de Middeleeuwen werden gebruikt door schepen voor de import en export, scheppen een schilderachtig karakter. Het is mogelijk om een boottocht te maken over de meest interessante kanalen.

Musea,  theaters en kerken zijn getuigen voorbij van het rijk verleden; meer dan 300 restaurants verzekeren de gastronomische kwaliteit van het eten in Brugge, en de beste winkels in Vlaanderen voltooien de ervaring.

Meer dan 100 kwaliteitshotels staan tot uw dienst opdat u de speciale atmosfeer van Brugge kan ervaren.

  Brugge
 
Antwerp Diamond House NV, Cordoeaniersstraat 5, 8000 Brugge, BE0431.467.876, RPR Gent afd Brugge